fbpx
Dark Light

Cum să construiești un curs? Întrebarea asta mi-am pus-o și eu cu ceva timp în urmă, înainte să contruiesc primul meu curs video online.

De atunci și până în prezent, când scriu acest articol, s-au întâmplat multe și am învățat și mai multe despre transformarea pasiunii în venituri cu ajutorul cursurilor video.

Voi împărtăși o parte din experiența mea pe acest blog și pe canalul meu de YouTube unde postez înainte să scriu pe blog așa că merită să te abonezi.

În acest articol vei învăța cum să transformi ideea ta într-un curs video de succes și să începi să predai online.

Cum să construiești un curs ?

Sunt foarte mulți oameni care mă întreabă dacă se pot face într-adevăr bani cu ajutorul cursurilor online. 

Îmi dau seama că sunt mulți oameni sceptici și așa eram și eu. Până am testat de unul singur și am văzut că funcționează. 

Vei întâlni mulți oameni care fac să pară că e mai ușor decât mersul pe bicicletă.  Înregistrezi un curs sau scrii un ebook și te îmbogățești peste noapte. Eu nu sunt unul dintre ei. 

Ajut antreprenorii să-și promoveze și să vândă produsele și serviciile lor online de foarte mult timp. Sunt câteva testimoniale video pe care am reușit să le înregistrez pe care ți le voi prezenta în materialele ce urmează să le public. 

Acum hai să lucrăm la ideea ta. 

Din ce în ce mai mulți profesioniști, autori, profesori, realizează că este un mare val de oportunități care rezultă din numărul mare de oameni care caută să învețe online. 

Piața educației digitale este într-o continuă creștere. La nivel global sunt previziuni care spun că în următorii 4-5 ani va depăși 500 miliarde de dolari. 

Acum este timpul să construiești propriul tău curs online și să crești o dată cu acest trend.

Oamenii cumpără cursuri online, ebook-uri, se înscriu la webinarii participă la workshop-uri pentru că vor să învețe cum să fie mai productivi, să își atingă obiectivele, să înceapă un business online, să descopere un nou hobby. 

Educația digitală, (E-learning-ul), este aici pentru a rămâne. Pe măsură ce numărul deținătorilor de computere crește pe tot globul, educația online devine din ce în ce mai viabilă și mai accesibilă. Vitezele conexiunii la internet sunt în creștere și, odată cu aceasta, apar oportunități pentru mai multe metode de antrenament multimedia.

 • Din ce în ce Mai mulți studenți se înscriu la cursuri online
 • Este posibil chiar, la un moment dat, să se prăbușească sistemul tradițional și să fie înlocuit de educația digitală
 • Gândește-te că, doar în ultimii ani au apărut platforme precum Udemy, Linkedin learning, Skillshare, Masterclass, platforme care se bucură de un succes enorm și acesta este doar începutul. 

Ce mi se pare cool, este faptul că poți construi o afacere în jurul unui curs video online. 

Atunci cand spui că este instructor de yoga, sau ospătar, oamenii nu vor reacționa neapărat, dar când vei spune că ai o afacere online vor vrea să afle mai multe despre.

Este un proces care se schimbă constant, apar platforme noi, instrumente noi. Este foarte interesant și captivant. 

Realmente poți să ajungi să Faci bani chiar și în timp ce dormi. Chiar mi s-a întâmplat asta. 

După prima mea vânzare de curs mă simțeam ca un copil care a primit un premiu. 

Cu ajutorul cursurilor online am reușit să-mi diversific sursele de venit.

Ba mai mult decât atât.

 Cursurile online mi-au oferit posibilitatea să cunosc oameni care au aceleași pasiuni ca mine.

Vrem să creem cursuri online, să avem multiple surse de venit din predarea online, din crearea de conținut video și din dezvoltarea comunităților online.

Efectiv cursurile mi-au schimbat viața.

 Jumătate din timpul meu este acum investit în crearea de conținut digital educațional.

Îi ajut pe oameni să creeze produse digitale, eu caștig din asta, ei câștigă din asta și clienții lor câștigă din asta. Practic este un sistem în care câștigă toată lumea. 

Folosesc computerul, ca să predau online. Este tot ce am nevoie pentru a preda cursuri online și pentru a putea să câștig din asta. Pot face asta din orice colț al lumii unde am conexiune la internet. 

Cu cât o fac mai mult cu atât îmi dau seama ca este mai mult din ceea ce îmi place. 

Îmi permite sa îmi fac programul după cum îmi este mie mai bine. 

Nu sunt o persoană matinală așa că programul meu începe, in general de la ora 10:00 AM. 

De obicei lucrez în fața calculatorului, la biroul meu instalat în living. Se intamplă totuși să pot și să vreau să lucrez chiar și atunci cand sunt în vacanță. Cum am făcut în urmă cu puțin timp când am ajuns în Tenerife și mi-am propus să înregistrez, editez și să postez câteva clipuri motivaționale

Sunt sigur că știi deja pe cineva care lucrează online. Și asta pentru ca resursele și instrumentele de care ai nevoie pentru a construi o afacere online sunt acum la îndemână. 

Pentru mine a devenit o misiune să te fac să vezi ce oportunități sunt acum și cum poți profita de ele. Postez des despre asta pe YouTube.

Este un moment unic, care nu s-a mai întâmplat până acum. 

Oameni ca noi, care sunt buni într-un anumit domeniu sau pur și simplu pasionați, care nu avem neapărat diplome sau studii de specialitate însă avem cunoștințele necesare, avem ocazia să le folosim pentru a crea produse digitale și cursuri online care vor pune bazele afacerii noastre online pe care o putem controla din fața unui computer.  

Gandește-te ca sunt oamenii care în acest moment caută ceva ce tu știi, și nu au timp sa descopere cum funcționează pe cont propriu, ar plăti bucuroși 100 de lei 500 de lei sau chiar 5000 de lei să-i înveți într-o maniera în care lor le este mai ușor, mai simplu. 

Este momentul perfect să înveți cum să construiești un curs.

Am văzut asta funcționand în multe nișe:

 • Cum să cânți la tobe,
 • Cum să înveți photoshop, 
 • Cum să slăbești,
 • Cum să îți planifici nunta,
 • Cum se pigmentează sprâncenele,
 • cum să construiești un curs video,
 • Cum să meditezi,
 • Business,
 • Marketing,
 • Leadership, etc.

Pentru Orice ai vrea să înveți, există un curs video

Dacă te duci pe google și cauti cu google keyword planner: cum să cant la tobe, cum să construiesc un website de la zero, cum să fac marketing online în 2022, cum să construiești un curs video online, vei observa că sunt oameni care caută pentru că au probleme și vor să afle soluțiile. Mulți dintre aceștia vor alege un curs care le va rezolva problema. 

Tu știi ceva foarte important care va fi de real folos celorlalți care nu știu ceea ce știi tu.  Este momentul să le oferi oamenilor ceea ce poți pentru a-i ajuta. 

Le vei schimba viața și asta îți va schimba și ție viața. 

Partea bună a acestor produse digitale educaționale este că nu te costă nimic să vinzi mai multe copii. 

Imaginează-ți ca ai creat cursul, l-ai pus pe internet, ai construit o listă de oameni interesați, oamenii încep să caute și să găsească produsele tale online, au rezultate, pe care știi ca le vor avea dacă vor folosi ceea ce le-ai recomandat. Acum te pregătești să lansezi al doilea produs. 

Îți imaginezi cum ar fi să lucrezi cu oamenii, să vezi cum se înscrie în lista ta în fiecare zi, cum îți cumpără produsele, cum lansezi produse noi și oamenii trimit mesaje de mulțumire? 


Când îți imaginezi asta simți ca este posibil sa ți se întâmple și ție ? 

Simți că este ceva ce poți face? Simți că poți avea o afacere prin care aduci oamenii? Că ai un produs al tău, unic, pe care îl vinzi oamenilor și ei se bucură de el? 

Dacă simți asta hai să trecem la următorul pas. 

Acesta este un model pe care l-am testat, și funcționează. 

Este un model perfect de afacere online

Este demonstrat, l-am testat deja pe diferite nișe. 

Este flexibil – lucrezi când ai timp.

Nu te costă foarte mult – o dată creat îl poți vinde în multe exemplare

Este scalabil – poți să oferi mai multe fără să ai spații de depozitare

Este mobil – o poți face de oriunde îți dorești, nu mai depinzi de un oraș sau o țară anume, te poți muta oriunde pe glob. 

Profitabil – ai margine mare de profit 

Semnificativ – îți oferă sentimentul de împlinire și fericire pe care îl ai ajutând alți oameni 

Este distractiv – întâlnești oameni îți faci prieteni alături de care construiești și te dezvolți.

Hai să vedem cum iei ideea ta și o transformi într-un curs online pe care oamenii vor să-l cumpere. 

Uite cateva tipuri de produse digitale.

Cum să construiești un curs 

 1. Caută 5-10 lucruri pe care oamenii le caută online. Evident că te interesează doar acele căutări din domeniul tău de activitate. 

Foloseste – google keywords planner sau orice instrument care iti arată care este volumul de căutări pe un anumit segment. Dacă ai un prieten care are o agenție de seo, îl poti ruga să te ajute cu un research. Oamenii ăștia știu tot ce mișcă pe internet. 

 • Faci asta pentru ca atunci cand vei construi website-ul sau materialele de marketing vrei să le oferi clienților soluțiile pe care deja le caută. Asta îți va ușura foarte mult eforturile de marketing.

Vinde-le ceea ce vor, apoi învață-i ceea ce au nevoie să știe. 

Eben Pagan

Creează titlurile cursului tău bazate pe ceea ce caută oamenii. 

 1. Alege cea mai cautată problemă apoi construiește un material despre asta pe care să-l oferi ca bonus, pentru a crește percepția asupra acelui subiect
 1. Construiește o variantă premium a acelui conținut. 

Recent am înregistrat cu Erica două programe. Unul cu exerciții pentru coloana vertebrală care relaxează coloana și antrenează mușchii din jurul ei și o meditație activă Yoga Nidra, care te ajută să dormi mai bine sau să îți încarci bateriile la jumătatea zilei dacă ai o zi lungă. 

Cu Ana Popescu, profesor de Kundalini Yoga am înregistrat 11 programe de Kundalini pe care le-am lansat de curând. Temele abordate sunt foarte diferite și te ajută să rezolvi foarte multe probleme cum ar fi lipsă de energie, anxietatea, sau lipsa focusului revitalizare. Tehnicile prezentate sunt focusate pe reenergizaare, recalibrare, vitalitate, avem chiar si clase de gong, etc. Este un întreg univers pe care l-am descoperit cu ocazia acestei colaborări. 

Luna aceasta, voi înregistra, cu Izabela, cursuri pentru aranjamente din baloane. 

Iar eu am început să scriu la alte 2 cursuri pe care le voi ține secret deocamdată. 

Vânzarea cursurilor video înregistrate sau live poate lua diferite forme

 • Seminarii ,
 • Programe audio,
 • Webinarii,
 • coaching 1 la 1,
 • Masterminds,
 • Membership programs.

În programul Fă ce-ți place creăm și lansăm cursuri online

Când te vei înscrie, vei primi sistemul meu pentru a construi cursuri rapid și într-o manieră în care o valoare percepută este una mare, pentru a le putea vinde cu prețuri mari. 

Acum Hai sa facem un exercițiu pentru a te ajuta să construiești primul tău curs video.

Cum să construiești un curs: Primul pas

1. Întreabă-te ce caută oamenii specific? 

 • Construiește o listă cu minim 5 și maxim 10 probleme despre care caută, legate de domeniul tău de activitate. 

Folosește google keyword planner pentru asta. Este un instrument foarte bun care te ajută să descoperi volumul de căutări pentru anumite cuvinte cheie. 

Motivul pentru care facem asta este ca mai târziu, când vei crea titlurile capitolelor și denumirile lecțiilor video, aceste rezultate vor fi de ajutor. 

De ce ? Pentru că în titlurile și în subtitlurile cursurilor tale le vei promite ceea ce caută. Ei vor spune> uite oamenii ăștia vând exact ceea ce caut eu. 

Această metodă te asigură că nu vei consuma foarte multă energie atunci când vei marketiza cursurile tale pentru că acestea sunt foarte ușor de înțeles. 

Hai să îți dau un exemplu să fiu mai ușor de înțeles. 

În loc să punem numele unei clase de yoga – happy hour yoga time – Am ales 50 minute de yoga pentru relaxarea coloanei vertebrale

Cei care vor căuta soluții pentru detensionarea coloanei vertebrale, se vor identifica cu titlul celui de-al doilea program mult mai rapid decât o vor face cu primul. 

2. Pune rezultatele descoperite într-o ordine ideală.

 În ce ordine ai răspunde pentru a-i ajuta sa rezolve problemele?

În acest fel vei alege capitolele cursului tău. Vei crea o structură care va fi mult mai ușor de completat ulterior. Clienții tăi vor înțelege mult mai ușor despre ce este vorba în cursul tău dacă vei prezenta informația structurat, în ordinea relevanței fiecărui subiect. 

3. Ce altceva ar trebui sa afle ? 

Oferă-le un bonus. Asta o să crească valoarea programului. 

De exemplu când cumperi cursul care te ajută să construiesti produse digitale, ofer bonus alte 2 cursuri, Prieten cu Tehnologia care te învață cum sa utilizezi instrumentele digitale pentru crearea conținutului și un Video Marketing care te învață cum să crești vizibilitatea online prin conținut video. 

Cum să construiești un curs

4. Dezvoltă subiectul.

Pornind de la titlul ales, care a fost inspirat din căutările pe care le fac prospecții tăi online, ce informații, tehnici, strategii poți oferi pentru o înțelegere mai amplă a subiectului? 

Adaugă celelalte elemente despre care trebuie să afle. 

 • Studii de caz,
 • Exemple ale altor oameni care au reușit utilizând aceeași metodă,
 • Exemplul personal,
 • Exerciții, întrebări și răspunsuri,

Nu oferii doar informație. Oamenii nu plătesc doar pentru informație ci mai degrabă pentru exercițiile practice. Exercițiile sunt cele care-i ajută să metabolizeze informația prezentată. Exemplele îi vor ajuta să înțeleagă mult mai bine subiectul vorbirii și să valorifice informația primită. 

Apoi întreabă-te iar, pentru că este foarte important, În ce ordine le vei preda informațiile

5. Care sunt celelalte lucruri pe care ar trebui sa le afle pentru a obține rezultatele pe care și le doresc?

Aici îi înveți metodele tale speciale.

Aici este partea cea mai consistentă a cursului tău.

Aici este cheia

Acum că ai aflat cum să construiești primul tău curs video, hai să facem o recapitulare.

În primul articol ai învățat cum să îți găsești ideea pentru primul tău curs video. 

În acest articol ai văzut cum să construiești un curs pornind de la ideea desoperită.

În următoarele clipuri îți voi arăta cum să lansezi cursurile online și să construiești o adevărată afacere din ele. 

Prima dată înregistrez aceste scripturi în clipuri video. Așa cum am făcut și cu acesta:

Cum să construiești un curs

Abnează-te la canalul meu de YouTube pentru a fi anunțat când postez un nou clip.

Distribuie și apreciază acest material dacă îl găsești util și înscrie-te în grupul privat de discord unde voi anunța pentru prima dată clasele live.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Total
0
Share