fbpx
Dark Light

Cum ar fi să încerci ceva nou ?

Deseori au fost oameni care mi-au spus:

“e mișto că tu ai o pasiune! Pentru tine e mai simplu, e mai ușor…”

Adevărul este că am mai multe pasiuni și pe fiecare am descoperit-o când mă așteptam mai puțin.

⛔️ Nu îți poți descoperi pasiunea doar dacă stai să te întrebi ce îți place să faci, încercând să ghicești. Nu cred că lucrurile funcționează așa.

✅ Cred că este de datoria noastră să căutăm constant, să experimentăm, să descoperim, să fim curioși. Așa cresc, considerabil, șansele noastre de a descoperi activități care să ne facă plăcere.

🍜 E greu să spui despre un fel de mâncare că nu îți place mai ales dacă nu ai avut ocazia să-l testezi.

Asta se întâmplă și cu pasiunile.

Poate că te gândești că ți-ar plăcea să încerci o activitate nouă dar după ce o practici să nu îți placă atât de mult cum se simte acea activitate.

Sau invers.

La început să fie dificil și să nu găsești atât de multă plăcere ca mai apoi o faci din ce în ce mai des să descoperi că ești pasionat de acea activitate.

🚴‍♀️ Gândește-te la mersul pe bicicletă. Nu ai reușit să păstrezi echilibrul de la început. Cu timpul ai început să prinzi încredere, să descoperi plăcerea de a pedala și abia de aici această activitate se poate transforma într-o pasiune.

Când ești într-o continuă căutare a activităților care îți fac plăcere ești deschis, îți dai voie să te descoperi și șansele pentru a-ți descoperi o pasiune nouă cresc considerabil.

Experimentând vei înțelege la ce ești bun, ce faci cu lejeritate, ce îți aduce mai multă satisfacție.

🔞 Dacă ești speriat de judecata celorlalți, te vei limita.

Nu trebuie să-ți pese ce spun alții despre ce vrei tu să faci. Vor fi oameni care vor spune că este greu sau riscant sa că nu este o activitate care să te ajute să faci bani din ea. Poate că au dreptate în multe privințe dar nu ar trebui să-ți pese. Nici de ce spun ei, nici de câți bani poți face și nici de cât de talentat ești.

Știi de ce?

Pentru că dacă ție îți place să faci ceva anume și o faci cu plăcere, cu dedicare, pentru că ești pasionat de asta, la un moment dat vei face diferența.

Cel mai greu să descoperi o pasiune este atunci când nu ai nici timp și nici bani.

Începe cu primul pas, ia o pauză!

Găsește un job de la 8:00 la 17:00, care să te plătească astfel încât să-ți acoperi costurile cu traiul zilnic, apoi de la 17:00 la 00:00 caută să faci ce îți place.

📍 oferă-te să lucrezi voluntar ca să poți învăța

📍 înscrie-te într-un internship

📍 înscrie-te la un curs

📍 participă la un workshop

📍 urmărește-i pe cei care fac deja ce-ți dorești tu🤩

La un moment dat vei începe să faci lucrurile care îți fac plăcere, le vei repeta și fără să îți dai seama vei descoperi că ai deja o pasiune.

Este un mit că oamenii au o singură pasiune. Putem avea mai multe pasiuni și depinde doar de noi să le descoperim.

😎Când ai încercat ultima dată ceva nou? Cum a fost?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare
Total
0
Share